Categorieën
kinderkleding

Leggings en jeans voor najaar en winter

Jeans staan cool en stoer en met leggings kunt u volop combinaties maken: lees meer over de laatste modetrends voor leggings en jeans, die perfect passen bij een actief leven.

Kinderjeans en leggings

Een jeans is allang niet meer de standaard spijkerbroek in blauwe denim. Voor kinderen zie je veel creatieve ontwerpen, met mooie details, prints, applicaties of zelfs bretels. Ze zijn er ook in allerlei tinten, van zuurstokkleurtjes tot een zilverkleurige jeans in glamourstijl. Qua modellen zijn de slim fit en de baggy jeans (met extra ruimte bij de pijpen en de heupen) nog steeds erg populair.

Heel hip voor meisjes, ook voor het najaar: een kort jeansbroekje, dat uw dochter draagt met een legging of een kleurige maillot. Jongensjeans zijn uiteraard niet zo kleurrijk als die van de meisjes, maar lekker praktisch, stevig en verkrijgbaar in stoere wassingen. Donkerblauw is heel stijlvol voor de winter. Het is niet besmettelijk tijdens het spelen en ideaal om te combineren met overhemden, sweaters en vesten in mooie herfst- en winterkleuren.

Meisjesleggings die je helemaal opvrolijken

De leggings voor meisjes die je momenteel ziet, hebben vaak kleurrijke patronen met een hippie-achtige uitstraling. Ze fleuren een outfit dan ook helemaal op tijdens donkere dagen! Voor de kleinste meisjes zijn leggings met fijne patroontjes heel lief, zoals sterren, stipjes en subtiele dierenvelprintjes. Ook zie je voor meisjes veel denim leggings met een print, zoals de bloemendessins die helemaal in zijn.

Damesjeans, treggings en jeggings

Houdt u voor uzelf van de skinny-stijl? Erg leuk is dan een ‘tregging’: een samentrekking van trousers en legging. Een tregging is simpelweg een mooi uitgevoerde leggingbroek die perfect zit. Een zwarte glans-tregging is nu bijvoorbeeld erg hip. Mooi te combineren als u een sportieve of feestelijke outfit wilt creëren. Een slank en stijlvol item dat lekker zit en het leven net wat extra glans geeft…

Een andere variant op de legging is de ‘jegging’: een legging van stretchdenim. Een stretchy jeans zit wat gemakkelijker dan een skinny jeans. Zo zie je bijvoorbeeld jeggings met stiksels, broekzakken en lusjes. Voor een stoere look is er voor dames ook de short van spijkerstof: een hippe, korte jeansbroek met omgeslagen pijpjes.

Comfortabele modellen

Kortom, leggings en jeans vormen voor jong en oud mooie basics, die het uitgangspunt vormen voor leuke combinaties voor u en de kids. Kijk bij de aanschaf naar de pasvorm en of de materialen soepel zitten. Voor kinderen is het fijn als de taille van de broek verstelbaar is. Want welke stijl u ook kiest, jeans en leggings moeten niet alleen als gegoten, maar vooral ook lékker zitten. Voor volop bewegingsvrijheid bij een actieve, relaxte of avontuurlijke dag!