Categorieën
kinderkleding

De beste kinderkleding voor het buitenspelen

Lekker rennen door de vallende bladeren en ravotten in de zandbak, de meeste kids krijgen maar geen genoeg van buitenspelen. En dat is maar goed ook, want buitenspelen is niet alleen erg leuk, maar ook nog eens super gezond. Wel is het balen als er weer een gat in een broek of scheur in die nieuwe trui zit. Tijd dus om eens te kijken naar goede kleding voor het buitenspelen.

Lekker spelen met gemakkelijke kleding

Buiten wordt er gerend, gesprongen, geklommen en dat alles met veel fantasie. De ene keer wordt er verstoppertje gespeeld en de andere keer werken de kids op de boerderij. Een ding is zeker, kleding dat lekker comfortabel en niet te strak zit is een must. Trek meiden bijvoorbeeld geen rokje aan als ze echt willen ravotten, maar een mooie stoere broek. Een trui of vest erop en jouw dochter is helemaal klaar om naar buiten te gaan. Jongens kunnen heerlijk rennen in een sportieve Sweat Pant of een stoere spijkerbroek. Trek ze een shirt aan met daarbij een hip vest dat ze uit kunnen doen wanneer ze het te warm krijgen van al dat spelen. Zo is het spelen niet alleen leuk, maar ook comfortabel.

Bescherm jouw kids tegen de kou

We mogen nu toch wel zeggen dat de zomer voorbij is en de herfst haar intrede doet. Het wordt steeds kouder en de bladeren kleuren langzaam bruin. Nog even en ze vallen massaal van de bomen. Dit is een heel leuke tijd om samen met je kids naar buiten te gaan, maar wat extra bescherming kan geen kwaad. Om ze te beschermen tegen de venijnige wind die op komt zetten is een bodywarmer daarom een uitstekende oplossing. Het zit heerlijk warm en doordat de bodywarmer mouwloos is, is het nog steeds comfortabel om in te spelen. 

Robuuste kinderkleding hoeft niet duur te zijn

Dat jouw kids lekker kunnen spelen is natuurlijk erg belangrijk en daar hoort vieze kleding bij (nog goed voor de weerstand ook). Trek ze daarom geen kleding aan die lastig te wassen is, zoals topjes met strikjes en andere versieringen. Denk tevens aan de stof die de kleding heeft. Sterk katoen kan een wasbeurt beter doorstaan dan zijde. Ook zal het niet de eerste keer zijn dat je zoontje met een gat in zijn broek of shirt naar je toe komt. Dure kleding als ze willen spelen is natuurlijk een no-go. Kies eerder voor betaalbare kleding waarbij jij niet direct in de stress schiet als er een gaatje in komt.