Categorieën
kinderkleding

Blauw is beautiful

Van kobaltblauw tot donkerblauw, van turquoise tot jeansblauw: blauw is heel aanwezig in de kinderkleding van nu. Lees meer over de mogelijkheden met deze veelzijdige kleur.

Kids fashion met blauw in de hoofdrol

Blauw is altijd al een populaire kleur geweest in de kindermode, het is voor kinderkleding zelfs de meest verkochte kleur. Momenteel vind je vooral veel sprekende, heldere kleuren blauw. Daarnaast blijft jeansstof natuurlijk altijd populair, in verschillende wassingen en kleuren die variëren van heel lichtblauw tot superdonkere denim.

Hoe kun je bij het samenstellen van kinderoutfits optimaal gebruik maken van blauw? We geven hieronder wat tips voor mooie combinaties voor stoere boys, maar ook voor meisjes die graag een elegante outfit met blauw dragen.

Blauw in jongenskleding

Een stevige bluejeans vormt het perfecte uitgangspunt voor een geslaagde jongensoutfit. Combineer deze met truien of een capuchonvest waarin kleuren uit het blauwe palet samen met lichtgrijs of turquoise de hoofdrol spelen. Ook heel mooi op een jongensspijkerbroek: tops met blauwe en daarnaast zachtoranje, zachtrode of gele accenten. Deze warme kleuren steken prachtig af tegen het rustige blauw van de jeans…

Zoekt u iets leuks voor een feestje? Kies dan een stoere, geblokte blouse met zandkleurige en blauwe tinten erin of juist een effen blauwe spijkerblouse. Een streepjesvest met verschillende kleuren blauw staat ook heel fris en verzorgd. Opvallend voor dit zijn seizoen zijn de superstoere jongenstruien in een washed jeanskleur.

Outfits met blauw voor meisjes

Ook voor meisjes is blauw een prachtige kleur, waarmee u de leukste combinaties kunt maken. Een trui of shirt in donkerblauw of grijsblauw, opgevrolijkt door lichtroze letters, zorgt alweer voor wat lentegevoel en een fris effect. Heel chic en casual tegelijk is het om een broek van washed spijkerstof te combineren met een top in gebroken wit. Voor het voorjaar zijn er ook geweldige truien voor meisjes met bloemmotieven in verschillende lichtblauwe tinten.

Een blauw denimjurkje staat netjes en is tegelijkertijd toch speels. Voor een bijzondere gelegenheid kunt u ook kiezen voor een blazer of vest in donkerblauw: donkerblauw is namelijk heel geschikt als u wat chiquere combinaties wilt maken. Ook een populaire klassieker voor meisjes: een donkerblauw jurkje met witte stippeltjes. Dit kledingstuk staat altijd fijntjes en heeft bovendien een hoog schattigheidsgehalte.

Blauw blauw, ik hou van jou

Blauw is een prachtige basiskleur die kleuren als lichtroze en gebroken wit (voor meisjes) en geel of turquoise (voor jongens) mooi laat uitkomen. Blauw is gelukkig geen besmettelijke kleur en daarom ideaal voor actieve kinderen.

Het ook helemaal niet erg als jeansbroeken een beetje slijten op de knieën, dus laat de kids ongestoord nieuwe dingen ontdekken en beleven… Jong en oud houdt van blauw. Deze kleur heeft alles voor een geweldige casual look, desgewenst met een chic tintje!