Categorieën
tips

Babykamer inrichten

Wanneer je baby eenmaal is geboren, krijgt je kleintje natuurlijk ook zijn eigen kamer in huis. Een huis zonder kinderen of met kinderen stelt andere eisen qua veiligheid. Je vraagt je misschien af waaraan een babykamer moet voldoen, daarvoor staan hieronder een aantal aandachtspunten bij de inrichting van een babykamer opgesomd.

Op of bij de commode, daar waar je je baby omkleed, moet genoeg ruimte zijn voor allerelei toiletspullen. Zorg dat deze spullen binnen handbereik zijn, let daarentegen wel op dat de toiletspullen buiten handbereik van je baby zijn, veiligheid voor alles!

Wanneer je baby uit zijn wiegje groeit zul je een groter bed of ledikant voor in de babykamer moeten aanschaffen. Hou bij het aanschaffen van een ledikantje altijd de veiligheid in het achterhoofd. Een nieuw aan te schaffen ledikantje ziet er misschien mooi uit, maar is het ook veilig?

Overweeg de aanschaf van een babyfoon, zo kun je je pas geboren kindje altijd in de gaten houden. Niet alleen veilig, het kan ook wat zorgen bij je wegnemen!

Houdt bij het plaatsen van verlichting rekening rekening met de stand van de verlichting, plaats de verlichting indirect, via wand of plafond, zodat deze nooit in de ogen van je kleine schijnt.

Gebruik kinderveilige wandcontactdozen en stekkerdozen!